Διαδικτυακές Εξετάσεις και Ακαδημαϊκή Δεοντολογία

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Φεβρουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι και στις διαδικτυακές εξετάσεις πρέπει να ακολουθείται η Ακαδημαϊκή δεοντολογία ενώ σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζονται οι ποινές που προβλέπονται από τον οδηγό διαδικασιών του Τμήματος.

Στις διαδικτυακές εξετάσεις όπως και στις εξετάσεις δια ζώσης ΔΕΝ επιτρέπονται :

  • Η παροχή σε εξεταζόμενους ή η λήψη από εξεταζόμενους πληροφοριών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και επίσης
  • Η συμμετοχή στις εξετάσεις με άλλο όνομα (πλαστοπροσωπία) ή το αίτημα προς άλλο πρόσωπο να συμμετάσχει στις εξετάσεις με άλλο όνομα.

Οι ποινές που προβλέπονται για τις παραπάνω πράξεις από τον οδηγό διαδικασιών του Τμήματος περιλαμβάνουν: 

  1. μείωση του βαθμού της εργασίας ή της εξέτασης,
  2. μηδενισμό του φοιτητή στην εργασία ή στην εξέταση,
  3. αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εξετάσεις του μαθήματος για ένα διάστημα,
  4. αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων για ένα διάστημα,
  5. αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας (συμμετοχή στις διαδικασίες όλων των μαθημάτων και τις εξετάσεις) για ένα διάστημα,
  6. οριστική αποβολή από το Πανεπιστήμιο. 

Ο διδάσκων ενός μαθήματος μπορεί να επιβάλει τις ποινές (1)–(2) για το μάθημα στο οποίο σημειώθηκε το παράπτωμα. Σε περίπτωση σοβαρού παραπτώματος οφείλει να παραπέμψει το θέμα στη Συνέλευση του Τμήματος, η οποία μπορεί να επιβάλει τις ποινές (1)–(4).

Σε περίπτωση πολύ σοβαρού παραπτώματος, η Συνέλευση του Τμήματος οφείλει να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου, η οποία δύναται να επιβάλει τις ποινές (1)–(6).

Εφόσον ο φοιτητής δεν συμφωνεί με ποινή που του επιβλήθηκε από διδάσκοντα, μπορεί να απευθύνει αίτημα επανεξέτασης της ποινής του στη Συνέλευση του Τμήματος. Εφόσον ο φοιτητής δεν συμφωνεί με ποινή που του επιβλήθηκε από τη Συνέλευση του Τμήματος, μπορεί να απευθύνει αίτημα επανεξέτασης της ποινής του στον Συνήγορο του Φοιτητή του Πανεπιστημίου.