Διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής πρωτοετών φοιτητών με ταυτοποίηση στοιχείων

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 έως και  Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στην ιστοσελίδα https://eregister.it.minedu.gov.gr. Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.
Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 οι πρωτοετείς φοιτητές καλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικώς στην Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020 τα εξής:

  • Εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου
  • Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριου
  • Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου
  • Πιστοποιητικό γέννησης ή έγγραφο που να αναγράφεται ο αριθμός μητρώου αρρένων.
  • Δύο (2) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας 
  • Άλλο τίτλο σπουδών (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ)  στην περίπτωση που υπάρχει
  • Σε περίπτωση καταχώρησης λάθος στοιχείων στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, έγγραφο με το ορθά καταχωρημένο στοιχείο(π.χ. έγγραφο ΑΜΚΑ)

Σε περίπτωση φοίτησης σε άλλο Τμήμα η διαγραφή θα πραγματοποιηθεί Υπηρεσιακά με βάση τη δήλωση του φοιτητή κατά την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του. Εάν η διαγραφή έχει ζητηθεί ήδη από τον ίδιο τον φοιτητή, θα πρέπει να κατατεθεί στη γραμματεία και η Βεβαίωση Διαγραφής.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά παρακαλούνται οι φοιτητές να τα αποστείλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά, στη διεύθυνση της Γραμματείας:  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ακαδημαϊκού Γ.Κ. Βλάχου, ΤΚ. 22131, Τρίπολη.

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που θα περιγράφεται στην ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών μετά το πέρας της διαδικασίας της ταυτοπροσωπίας.

Εκ της γραμματείας

(Aνακοίνωση σε μορφή pdf)