Οδηγίες έναρξης χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Οκτωβρίου

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Με την έναρξη των μαθημάτων, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022–23, συνεχίζουμε κάθε μορφής εκπαιδευτική διαδικασία.

H κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος στοχεύει στη βέλτιστη οργάνωση των αιθουσών και εργαστηριακών χώρων του Τμήματος, αξιοποιώντας στο μέγιστο τη χωρητικότητα τους, για την πραγματοποίηση διαλέξεων των μαθημάτων, φροντιστηριακών ασκήσεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων/ομιλιών, και λοιπών δράσεων στις οποίες συμμετέχει ενεργά όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα με μεγάλο πλήθος συνεργαζόμενων φορέων.

Προκειμένου όμως να εστιάσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη διαρκή βελτίωση της, θα πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουμε ότι θα παραμένουμε υγιείς, με το Τμήμα ανοιχτό.

Συνεπώς, η επίδειξη ισχυρού αισθήματος ευθύνης, ατομικής και συνολικής (έναντι συμφοιτητών, συνεργατών, ακαδημαϊκών δασκάλων, και λοιπών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας), και η τήρηση βασικών κανόνων (τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού, και ατομική υγιεινή) αποτελούν σημαντικά μέτρα προστασίας όλων μας. Συνίσταται η υιοθέτηση καλών πρακτικών, όπως:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές), κυρίως σε εσωτερικούς χώρους του Τμήματος όπου συχνά παρατηρείται συνωστισμός.
  • Η διασφάλιση επαρκούς αερισμού των αιθουσών, διατηρώντας τα παράθυρα και πόρτες ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος (στο βαθμό του εφικτού), και κυρίως κατά το διάλειμμα.
  • Η αναμονή σε εξωτερικούς χώρους κατά τα διαλείμματα των μαθημάτων (στο βαθμό του εφικτού) και άμεση αποχώρηση από τις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων μετά το πέρας αυτών.

Σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 εφαρμόζεται το σχετικό πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας περί απομόνωσης, όπως εκάστοτε ισχύει. Υπενθυμίζεται η πραγματοποίηση κατ' εξαίρεση εξεταστικής μεταξύ 10–21 Οκτωβρίου 2022 για νοσήσαντες με COVID-19 φοιτητές και φοιτήτριες (βλ. πρόγραμμα εξέτασης).

Ειδικά για τους πρωτοετείς μας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 με σύντομη παρουσίαση βασικών οδηγιών και γνωριμία με το Τμήμα. Σας περιμένουμε όλους!

Τέλος, προτείνεται η καθημερινή παρακολούθηση των ανακοινώσεων στον δικτυακό τόπο του Τμήματος (https://dit.uop.gr/) για τυχόν ενημερώσεις του ωρολογίου προγράμματος ή άλλα νέα.

Ευχές για ένα γόνιμο ακαδημαϊκό έτος!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Νικόλαος Ε. Κολοκοτρώνης
Αναπληρωτής Καθηγητής