Δήλωση μαθημάτων εμβόλιμης εξεταστικής εαρ. εξ. 2015-16

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Απριλίου

Συμπληρωματική Δήλωση Μαθημάτων Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2016

Σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία «οι φοιτητές που περάτωσαν τη κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο», μπορούν οι φοιτητές 9ου εξαμήνου και μεγαλύτερου αυτού να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις μαθημάτων που θα διενεργηθούν την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.  
Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 9 Μαΐου έως και Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/. Καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή πέραν της ημερομηνίας αυτής.
Με βάση τις προβλέψεις του νόμου, απαραίτητη προϋπόθεση για να δηλώσετε κάποιο μάθημα είναι να έχετε δηλώσει σε προηγούμενο εξάμηνο το μάθημα αυτό ή κάποιο ισοδύναμό του, βάσει των συγκεκριμένων αντιστοιχιών που υπάρχουν στις μεταβατικές διατάξεις του οδηγού σπουδών. Ως συγκεκριμένες νοούνται οι αντιστοιχίες που αντιστοιχίζουν ακριβώς ένα μάθημα ενός παλαιού οδηγού σπουδών με συγκεκριμένα μαθήματα του νέου οδηγού σπουδών.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

Τεχνικές Διευκρινίσεις για την Υποβολή της Δήλωσης

Η δήλωση μαθημάτων γίνεται στη διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/ και είναι διαφορετική από την εγγραφή στο e-class. Η δήλωση καταχωρείται επιτυχώς ΜΟΝΟ εφόσον πατήσετε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Σε αντίθετη περίπτωση, η δήλωση δεν καταχωρείται στο ηλεκτρονικό σύστημα και θεωρείται άκυρη. Σημειωτέον, καμία εκπρόθεσμη δήλωση δε γίνεται δεκτή από το σύστημα. Όποιος/α φοιτητής/τρια δε δηλώσει μαθήματα μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, δε μπορεί στη συνέχεια να εξεταστεί και να κατοχυρώσει βαθμολογία για το αντίστοιχο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ούτε επίσης να προμηθευτεί δωρεάν συγγράμματα.
Πρέπει, οπωσδήποτε, να κρατάτε το αποδεικτικό της δήλωσης μαθημάτων. Μόνο με αποδεικτικό της δήλωσης μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε δηλώσει εμπρόθεσμα τα μαθήματα. Σημειώνεται ότι το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής δήλωσης θεωρείται έγκυρο μόνο εφ’ όσον ληφθεί μετά από την υποβολή της. Αποδεικτικά τα οποία έχουν ληφθεί πριν από την υποβολή της δήλωσης θεωρούνται άκυρα και δεν αποτελούν πειστήρια έγκυρης υποβολής.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσής μαθημάτων, θα λάβετε αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα από το σύστημα, στο οποίο θα αναγράφονται τα μαθήματα που έχετε δηλώσει. Το μήνυμα θα παραδοθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας κατά μέγιστο μία ώρα μετά την υποβολή της δήλωσης. Παρακαλείστε να αποθηκεύσετε και να μην διαγράψετε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα. Σε περίπτωση που δε λάβετε το σχετικό μήνυμα και αφού ελέγξετε το φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για περεταίρω ενέργειες και οδηγίες.

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)