Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Ανακοινώσεις προς φοιτητές

Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακά), υποτροφίες, καθώς και ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

Συμμετοχή φοιτητών σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Eκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης των δεξιοτήτων των φοιτητών στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ο Κόμβος Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το όραμα και τη στρατηγική των ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων, που στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο. Οι επιχειρήσεις ασχολούνται με τη παραγωγή, την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών, επομένως, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τους κινδύνους που συναντά στην πράξη η εφαρμογή μιας επιχειρηματικής ιδέας καθώς και να αντλήσουν έμπνευση από τα βήματα επιτυχημένων start-ups που φιλοξενούνται μόνιμα στο χώρο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και σύντομη ξενάγηση αναφορικά με την ιστορική και πολιτιστική ιστορία του χώρου. Ειδικότερα στην επίσκεψη θα περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:

 • Ιστορική - πολιτιστική ξενάγηση
 • Επίσκεψη στο υπό ίδρυση Μουσείο Μεταλλουργίας
 • Επίσκεψη σε νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Τεχνολογικό Πάρκο

Η μεταφορά των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί με σημεία εκκίνησης:

 • Καλλιπάτειρας 183, Καλαμάτα 241 00 (Καλαμάτα)
 • Καραϊσκάκη 70, Τρίπολη 221 00 (Τρίπολη)

Αναφορικά με τις ώρες αναχώρησης και επιστροφής:

 • Αναχώρηση από το σημείο αναχώρησης: 09:00
 • Επιστροφή στο σημείο άφιξης: 20:00

Για την συμμετοχή στην επίσκεψη είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeY-J8e5HvfPhYkASUIfrWFVt6qgsZIvebltiKoH9dbSu7y7g/viewform?usp=sf_link

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής είναι η Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

 

 

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ» - υπενθύμιση ημερομηνίας λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Υπενθύμιση για την υποβολή υποψηφιοτήτων

Η ημερομηνία των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα Ελλάδος 23:00.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ελληνογαλλικής Συνεργασίας για μεταπτυχιακές σπουδές Master 2 στην Γαλλία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 σε μορφή pdf.

H Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων Υποτροφίες Ελληνογαλλικής Συνεργασίας για σπουδές Master 2 στην Γαλλία Ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 σε μορφή pdf.

 

 

Πρόγραμμα εξεταστικής εαρινού εξαμήνου και Σεπτεμβρίου ακ. έτους 2022-23

Ανακοινώθηκε η 1η έκδοση (v1.2) του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου καθώς επίσης και 1η έκδοση (v1.2) του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

[Πρόγραμμα Εξεταστικής Εαρινού]

[Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου]

Info Day για το ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 - 16 Μαΐου | 18:30

Το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) διοργανώνει Info Day την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 στις 18.30.

Για να συνδεθείτε χρησιμοποιείστε το σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84862963238

Meeting ID: 848 6296 3238

Passcode: 482635

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Info Day επισκεφτείτε το σύνδεσμο:

https://msc-data-science.iit.demokritos.gr/news/master-info-day-16-may-1830

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» προτίθενται να λειτουργήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science).

Αντικείμενο του Προγράμματος Σπουδών είναι η μεταπτυχιακή εξειδίκευση, η θεωρητική εμβάθυνση και η πρακτική κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη των δεδομένων, υπό την θεώρησή της ως υποσύνολο της επιστήμης της Πληροφορικής, αλλά και με τις εφαρμογές της επιστήμης των δεδομένων σε άλλα επιστημονικά πεδία, όπως η υγεία και η βιολογία, η ενέργεια και το περιβάλλον, κ.ο.κ. 

Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο πεδίο της Επιστήμης Δεδομένων. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του ΜΔΕ είναι τρία (3) εξάμηνα και για την απόκτηση του απαιτείται:

 • Επιτυχής εξέταση στον απαραίτητο αριθμό μαθημάτων
 • Εκπόνηση και επιτυχής παρουσίαση διπλωματικής εργασίας

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΠΜΣ περιλαμβάνει τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Στα δύο πρώτα εξάμηνα, οι φοιτητές παρακολουθούν τέσσερα (4) μαθήματα ανά εξάμηνο, στα οποία εξετάζονται στο τέλος του αντίστοιχου εξαμήνου. Στο 3ο εξάμηνο, οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία. Τα μαθήματα, καθώς και οι εργασίες του ΔΠΜΣ πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο συγκεκριμένο ΔΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί συνολικά κατά μέγιστο αριθμό τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές. Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής με ειδικότητα, θετικών και τεχνολογικών επιστημών, μηχανικών ή άλλων συναφών ειδικοτήτων προς το αντικείμενο του ΔΠΜΣ. Δεκτοί θα γίνονται και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2023, στην οποία περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την εγγραφή τους.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση της υποψηφιότητάς τους έως την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης:

https://msc-data-science.uop.gr/apply/.

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις παρέχονται από την Γραμματεία του ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων» (email: DataScience@iit.demokritos.gr).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή (ψηφιοποιημένα), κατά την διάρκεια υποβολής της υποψηφιότητας, περιγράφονται αναλυτικά στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://msc-data-science.uop.gr/apply/documents.

Δίδακτρα

Για την παρακολούθηση του ΔΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, ύψους 3.000€ για το σύνολο της διάρκειας φοίτησης. Τα τέλη φοίτησης καταβάλλονται σε δύο (2) δόσεις, στην αρχή του κάθε εξαμήνου από τα δύο πρώτα εξάμηνα φοίτησης. Το ύψος της κάθε δόσης ορίζεται σε 1.500€. Οι προθεσμίες καταβολής των διδάκτρων καθορίζονται με απόφαση του Διευθυντή του ΔΠΜΣ.

Το πλαίσιο λειτουργίας του ΔΠΜΣ, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού σπουδών, του συνδέσμου για την υποβολή της αίτησης, καθώς και λοιπές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων» (http://msc- datascience.iit.demokritos.gr).

Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων»

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μορφή pdf.

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα γίνει η εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Παρακαλούνται όσοι/ες φοιτητές/τριες δηλώσατε συμμετοχή να ψάξετε το όνομα σας στις αντίστοιχες λίστες: https://tinyurl.com/5hbzhefv (οι λίστες σε μορφή pdf).

Υπενθυμίζεται ότι η κατάταξη των συμμετεχόντων έγινε αυστηρά βάση της σειράς δήλωσης συμμετοχής. 

Οι φοιτητές/τριες που βρίσκονται στη λίστα συμμετεχόντων (πράσινο χρώμα) θα πρέπει να είστε την Τετάρτη στις 8:30 μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, προς την πλευρά της πλατείας Άρεως.

Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος από εσάς δε μπορεί τελικά να πάρει μέρος στην εκδρομή, παρακαλείται να ειδοποιήσει άμεσα έναν εκ των κ.κ. Μ. Μπατιστάτο (mbatist@uop.gr) ή Π. Κωστόπουλο (parkost@uop.gr).

Όσοι/ες φοιτητές/τριες βρίσκεστε στη λίστα επιλαχόντων (κίτρινο χρώμα) παρακαλείστε να είστε διαθέσιμοι τις επόμενες μέρες στο κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει ώστε να ειδοποιηθείτε από τους διοργανωτές αν υπάρξει τελικά κενή θέση στο λεωφορείο.

Άνοιγμα δηλώσεων για προσθήκη μαθημάτων κ. Κωτούλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 θα τεθούν σε επεξεργασία από το Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, για όσους φοιτητές επιθυμούν να επεξεργαστούν/τροποποιήσουν τη δήλωσή τους και να δηλώσουν τα μαθήματα που προστέθηκαν στο ωρολόγιο πρόγραμμα: «Προσαρμοστική επεξεργασία σήματος» και «Επεξεργασία εικόνας: Αρχές, αλγόριθμοι και εφαρμογές», με διδάσκοντα τον κ. Κωτούλα Διαμαντή, η διδασκαλία των οποίων ξεκίνησε από την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ανακοίνωση σε μορφή pdf.

Εκδρομή του Τμήματος στο μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Την Τετάρτη 10 Μαΐου το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών οργανώνει εκδρομή στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 1. Συγκέντρωση στο προαύλιο του τμήματος στις 8.30 το πρωί
 2. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο
 3. Ελεύθερος χρόνος στην Πάτρα
 4. Αναχώρηση από την Πάτρα στις 7 το απόγευμα (εκτιμώμενος χρόνος άφιξης στην Τρίπολη 9μμ)

Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν και παρέχεται δωρεάν από το τμήμα, για τους φοιτητές του τμήματος που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://forms.gle/aeVtpwc6uPKPGXAF6

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ανακοίνωση για τα μαθήματα «Προσαρμοστική επεξεργασία σήματος» και «Επεξεργασία εικόνας: Αρχές, αλγόριθμοι και εφαρμογές»
 2. Ανακοίνωση για εξέταση φοιτητών επί πτυχίω
 3. Νέα παράταση ηλεκτρονικών δηλώσεων μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο
 4. Πρόγραμμα του ΙΚΥ σε συνεργασία με το Fulbright Greece
 5. Πρόγραμμα Yποτροφιών Ελληνοβρετανικής Συνεργασίας
 6. Ανακοίνωση για τελετή Ορκωμοσίας
 7. Παράταση ηλεκτρονικών δηλώσεων μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο
 8. Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων, Athens Negotiations Tournament 2023
 9. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ»
 10. Έναρξη περιόδου δηλώσεων και διανομών συγγραμμάτων Εαρινού εξαμήνου 2022-2023
 11. Έναρξη Δηλώσεων Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου
 12. Αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ
 13. Ενεργοποίηση νέου πληροφοριακού συστήματος Universis για φοιτητές
 14. Υποβολή αιτήσεων για πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ
 15. Πρόγραμμα Αναβληθέντων Μαθημάτων Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2023
 16. Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων ειδικών κατηγοριών για Δωρεάν Σίτιση Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023
 17. Ανακοίνωση περί λειτουργίας Τμήματος από Τρίτη 7/2/2023
 18. Έναρξη πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ
 19. Αναβολή εξετάσεων τη Δευτέρα 6/2/2023
 20. Πρόγραμμα Βραβείων ΙΚΥ για Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό
 21. Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη-Ακαδ.έτος 2023-2024
 22. Πρόγραμμα εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου ακ. έτους 2022-23
 23. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ
 24. Θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στην εταιρεία u-blox Athens

Υποκατηγορίες

 • Ανακοινώσεις υποτροφιών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με υποτροφίες, κληροδοτήματα, και άλλα προγράμματα, όπως το Erasmus.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  22
 • Ανακοινώσεις προπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  151
 • Ανακοινώσεις μεταπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  6
 • Ανακοινώσεις διδακτορικών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν υποψήφιους διδάκτορες και τη φοιτητική κοινότητα σχετικά με θέσεις υποψηφίων διδακτόρων.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  6
 • Ανακοινώσεις θέσεων εργασίας
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2

Dit UoP Social Media

        

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ανακοίνωση για Κατατακτήριες Εξετάσεις ακ. έτους 2023-24 αποφοίτων ΑΕΙ και αποφοίτων ΙΕΚ

Ανακοίνωση για Κατατακτήριες Εξετάσεις ακ. έτους 2023-24

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf για απόφοιτους ΑΕΙ

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf για απόφοιτους ΙΕΚ

Εκ της γραμματείας

Ημέρα Καριέρας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 | 09:30 - 17:00

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της επαφής των φοιτητών και των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Ημέρα Καριέρας την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Στην εκδήλωση, εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών θα επισκεφθούν το τμήμα μας, φέρνοντας μαζί τους ανοικτές θέσεις εργασίας, και θα συναντηθούν με φοιτητές και αποφοίτους συναφών προγραμμάτων σπουδών.

Η εκδήλωση Ημέρα Καριέρας στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από τις εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα, live workshops, ιστορίες αποφοίτων, συναντήσεις και συνεντεύξεις εκπροσώπων των εταιρειών με φοιτητές και αποφοίτους, και συλλογή βιογραφικών των φοιτητών και των αποφοίτων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Η Ημέρα Καριέρας θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μελλοντικούς πιθανούς εργοδότες τους. Όλες τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της διοργάνωση μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα του Τμήματος.

Ημερομηνία: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 | 9:30 - 17:00

Τόπος: Αμφιθέατρο (πάνω κτήριο), Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας, Τρίπολη

Διοργάνωση: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

E-mail επικοινωνίας: dit-publicity@uop.gr

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές και αποφοίτους που ενδιαφέρονται να μιλήσουν με εταιρείες συναφείς με τα αντικείμενα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στον σύνδεσμο: https://forms.gle/HkNNUMWpHRJwRoUY7

Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο σύνδεσμο: https://dit.uop.gr/index.php/el/dit-uop-jobs-el

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf. 

 
 
 
  
 
   
 
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου μελών Ε.ΔΙ.Π. στη Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσω­πικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Συνέλευση του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023–24, με θητεία από 01.09.2023 έως 31.08.2024.

Η προκήρυξη σε μορφή pdf.

Δελτίο τύπου για την ημερίδα με θέμα: "Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε"

Για τις απάτες στην ψηφιακή εποχή και την ασφάλεια των δεδομένων ενημερώθηκε πλήθος κόσμου την Τετάρτη 3 Μαΐου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου

Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες ενημερώθηκαν φοιτητές και επαγγελματίες στην ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε» που διοργάνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Ο εισηγητής Γεώργιος Γέρμανος, υποψήφιος διδάκτορας κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγγραφέας και εμπειρογνώμονας διερεύνησης κυβερνοεγκλημάτων, παρουσίασε διεξοδικά τις συχνότερες απειλές που αντιμετωπίζει ένας μέσος χρήστης στο διαδίκτυο και έδωσε οδηγίες προστασίας από φαινόμενα εξαπάτησης, hacking, και online κακοποίησης ανηλίκων.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά, Νέα, Δελτία Τύπου) είναι αναρτημένη η παρουσίαση.

   omilia-03-05-23-1   omilia-03-05-23-5

omilia-03-05-23-4

Συνέντευξη της Δρ. Παρασκευής Ραυτοπούλου, ΕΔΙΠ - Μέλος της Ομάδας Δημοσιότητας, στο Best-TV (Καλαμάτα)

Συνέντευξη της Δρ. Παρασκευής Ραυτοπούλου,

ΕΔΙΠ - Μέλος της Ομάδας Δημοσιότητας,

στο Best-TV (Καλαμάτα)

ERASMUS+ (Διάλεξη "Introduction to Cloud Computing")

Στο πλαίσιο του Erasmus+, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου η ενδιαφέρουσα διάλεξη του καθηγητή Osvaldo Santos από το Technology School of the Polytechnic Institute of Castelo Branco (IPCB) της Πορτογαλίας, με τίτλο “Introduction to Cloud Computing with Azure and AWS” (παρουσίαση διαθέσιμη σε μορφή pdf) .

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:
Osvaldo Santos is an Adjunct Professor at the Technology School of the Polytechnic Institute of Castelo Branco (IPCB), Portugal. He holds a BSc and MSc on Electronics and Telecommunication and a PhD on Communication Science and Technology. He holds several industry certifications in Networking, Security and Cloud Computing. He is also a certified instructor at the IPCB’s Cisco, Palo Alto and AWS Academies. His research interests include Cybersecurity and Cloud Computing.

Ζήσε κι εσύ μια μέρα σαν φοιτητής/τρια!

Ζήσε κι εσύ μια μέρα σαν φοιτητής/τρια! Είσαι έτοιμος/η για αυτή την εμπειρία;

Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη

Ξεκινά η σειρά ομιλιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την Τεχνολογία & την Επιστήμη

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, διοργανώνουν νέα σειρά ομιλιών την άνοιξη του 2023, με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του τμήματος αλλά και μεγάλης μερίδας του κόσμου (π.χ., ασφαλής χρήση του Διαδικτύου, έξυπνες συσκευές, κ.α.). Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών φαίνεται παρακάτω στη σχετική αφίσα

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανος 21 στην Τρίπολη (ισόγειο, είσοδος από 25ης Μαρτίου).

Οι ομιλίες είναι ανοικτές και δωρεάν για όλους και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι προσαρμοσμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα, ώστε να απευθύνονται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και σε όλους τους επαγγελματίες και πολίτες της Αρκαδίας.

Κάθε Δευτέρα που προηγείται των ομιλιών, θα ανακοινώνεται, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών https://dit.uop.gr/ και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr η περίληψη της ομιλίας για την τρέχουσα εβδομάδα. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώνετε, κάθε φορά, τα στοιχεία σας στον σύνδεσμο: https://forms.gle/327PmxNq1nehFm8v8 

Στο τέλος κάθε ομιλίας θα κληρώνεται, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, αναμνηστικό δώρο από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Σημειώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Συμμετοχή φοιτητών σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Σαβ, 27 Μαϊ 2023, 18:50

Eκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης των...
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ» - υπενθύμιση ημερομηνίας λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Παρ, 26 Μαϊ 2023, 13:01

Υπενθύμιση για την υποβολή υποψηφιοτήτων Η ημερομηνία των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα...
Πρόγραμμα εξεταστικής εαρινού εξαμήνου και Σεπτεμβρίου ακ. έτους 2022-23

Πεμ, 25 Μαϊ 2023, 10:05

Ανακοινώθηκε η 1η έκδοση (v1.2) του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου καθώς επίσης...
Info Day για το ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 - 16 Μαΐου | 18:30

Κυρ, 14 Μαϊ 2023, 12:10

Το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) διοργανώνει Info...
Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Πεμ, 11 Μαϊ 2023, 12:46

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το...
Ανακοίνωση σχετικά με την εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Δευ, 08 Μαϊ 2023, 12:44

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα γίνει η εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην...
Άνοιγμα δηλώσεων για προσθήκη μαθημάτων κ. Κωτούλα

Δευ, 08 Μαϊ 2023, 12:09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές...
Εκδρομή του Τμήματος στο μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Παρ, 28 Απρ 2023, 19:27

Την Τετάρτη 10 Μαΐου το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών οργανώνει εκδρομή στην Πάτρα και...