Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Ενεργοποίηση νέου πληροφοριακού συστήματος Universis για φοιτητές

Σας ενημερώνουμε ότι από 23/02/2023 έχει ενεργοποιηθεί το νέο πληροφοριακό σύστημα Universis (https://unistudent.uop.gr) για χρήση από τους φοιτητές.

Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την υποβολή δηλώσεων από το εαρινό εξάμηνο 2022-23.

Επισυνάπτονται οδηγίες υποβολής δηλώσεων.

Εκ της γραμματείας

 

Dit UoP Social Media

        

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ανακοίνωση για Κατατακτήριες Εξετάσεις ακ. έτους 2023-24 αποφοίτων ΑΕΙ και αποφοίτων ΙΕΚ

Ανακοίνωση για Κατατακτήριες Εξετάσεις ακ. έτους 2023-24

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf για απόφοιτους ΑΕΙ

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf για απόφοιτους ΙΕΚ

Εκ της γραμματείας

Ημέρα Καριέρας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 | 09:30 - 17:00

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της επαφής των φοιτητών και των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Ημέρα Καριέρας την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Στην εκδήλωση, εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών θα επισκεφθούν το τμήμα μας, φέρνοντας μαζί τους ανοικτές θέσεις εργασίας, και θα συναντηθούν με φοιτητές και αποφοίτους συναφών προγραμμάτων σπουδών.

Η εκδήλωση Ημέρα Καριέρας στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από τις εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα, live workshops, ιστορίες αποφοίτων, συναντήσεις και συνεντεύξεις εκπροσώπων των εταιρειών με φοιτητές και αποφοίτους, και συλλογή βιογραφικών των φοιτητών και των αποφοίτων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Η Ημέρα Καριέρας θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μελλοντικούς πιθανούς εργοδότες τους. Όλες τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της διοργάνωση μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα του Τμήματος.

Ημερομηνία: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 | 9:30 - 17:00

Τόπος: Αμφιθέατρο (πάνω κτήριο), Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας, Τρίπολη

Διοργάνωση: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

E-mail επικοινωνίας: dit-publicity@uop.gr

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές και αποφοίτους που ενδιαφέρονται να μιλήσουν με εταιρείες συναφείς με τα αντικείμενα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στον σύνδεσμο: https://forms.gle/HkNNUMWpHRJwRoUY7

Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο σύνδεσμο: https://dit.uop.gr/index.php/el/dit-uop-jobs-el

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf. 

 
 
 
  
 
   
 
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου μελών Ε.ΔΙ.Π. στη Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσω­πικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Συνέλευση του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023–24, με θητεία από 01.09.2023 έως 31.08.2024.

Η προκήρυξη σε μορφή pdf.

Δελτίο τύπου για την ημερίδα με θέμα: "Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε"

Για τις απάτες στην ψηφιακή εποχή και την ασφάλεια των δεδομένων ενημερώθηκε πλήθος κόσμου την Τετάρτη 3 Μαΐου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου

Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες ενημερώθηκαν φοιτητές και επαγγελματίες στην ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε» που διοργάνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Ο εισηγητής Γεώργιος Γέρμανος, υποψήφιος διδάκτορας κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγγραφέας και εμπειρογνώμονας διερεύνησης κυβερνοεγκλημάτων, παρουσίασε διεξοδικά τις συχνότερες απειλές που αντιμετωπίζει ένας μέσος χρήστης στο διαδίκτυο και έδωσε οδηγίες προστασίας από φαινόμενα εξαπάτησης, hacking, και online κακοποίησης ανηλίκων.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά, Νέα, Δελτία Τύπου) είναι αναρτημένη η παρουσίαση.

   omilia-03-05-23-1   omilia-03-05-23-5

omilia-03-05-23-4

Συνέντευξη της Δρ. Παρασκευής Ραυτοπούλου, ΕΔΙΠ - Μέλος της Ομάδας Δημοσιότητας, στο Best-TV (Καλαμάτα)

Συνέντευξη της Δρ. Παρασκευής Ραυτοπούλου,

ΕΔΙΠ - Μέλος της Ομάδας Δημοσιότητας,

στο Best-TV (Καλαμάτα)

ERASMUS+ (Διάλεξη "Introduction to Cloud Computing")

Στο πλαίσιο του Erasmus+, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου η ενδιαφέρουσα διάλεξη του καθηγητή Osvaldo Santos από το Technology School of the Polytechnic Institute of Castelo Branco (IPCB) της Πορτογαλίας, με τίτλο “Introduction to Cloud Computing with Azure and AWS” (παρουσίαση διαθέσιμη σε μορφή pdf) .

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Cloud computing lecture - ERASMUS+

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:
Osvaldo Santos is an Adjunct Professor at the Technology School of the Polytechnic Institute of Castelo Branco (IPCB), Portugal. He holds a BSc and MSc on Electronics and Telecommunication and a PhD on Communication Science and Technology. He holds several industry certifications in Networking, Security and Cloud Computing. He is also a certified instructor at the IPCB’s Cisco, Palo Alto and AWS Academies. His research interests include Cybersecurity and Cloud Computing.

Ζήσε κι εσύ μια μέρα σαν φοιτητής/τρια!

Ζήσε κι εσύ μια μέρα σαν φοιτητής/τρια! Είσαι έτοιμος/η για αυτή την εμπειρία;

Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη

Ξεκινά η σειρά ομιλιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την Τεχνολογία & την Επιστήμη

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, διοργανώνουν νέα σειρά ομιλιών την άνοιξη του 2023, με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του τμήματος αλλά και μεγάλης μερίδας του κόσμου (π.χ., ασφαλής χρήση του Διαδικτύου, έξυπνες συσκευές, κ.α.). Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών φαίνεται παρακάτω στη σχετική αφίσα

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανος 21 στην Τρίπολη (ισόγειο, είσοδος από 25ης Μαρτίου).

Οι ομιλίες είναι ανοικτές και δωρεάν για όλους και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι προσαρμοσμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα, ώστε να απευθύνονται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και σε όλους τους επαγγελματίες και πολίτες της Αρκαδίας.

Κάθε Δευτέρα που προηγείται των ομιλιών, θα ανακοινώνεται, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών https://dit.uop.gr/ και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr η περίληψη της ομιλίας για την τρέχουσα εβδομάδα. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώνετε, κάθε φορά, τα στοιχεία σας στον σύνδεσμο: https://forms.gle/327PmxNq1nehFm8v8 

Στο τέλος κάθε ομιλίας θα κληρώνεται, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, αναμνηστικό δώρο από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Σημειώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Συμμετοχή φοιτητών σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Σαβ, 27 Μαϊ 2023, 18:50

Eκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης των...
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ» - υπενθύμιση ημερομηνίας λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Παρ, 26 Μαϊ 2023, 13:01

Υπενθύμιση για την υποβολή υποψηφιοτήτων Η ημερομηνία των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα...
Πρόγραμμα εξεταστικής εαρινού εξαμήνου και Σεπτεμβρίου ακ. έτους 2022-23

Πεμ, 25 Μαϊ 2023, 10:05

Ανακοινώθηκε η 1η έκδοση (v1.2) του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου καθώς επίσης...
Info Day για το ΔΠΜΣ στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 - 16 Μαΐου | 18:30

Κυρ, 14 Μαϊ 2023, 12:10

Το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) διοργανώνει Info...
Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην «Επιστήμη Δεδομένων» (MSc in Data Science) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Πεμ, 11 Μαϊ 2023, 12:46

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το...
Ανακοίνωση σχετικά με την εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Δευ, 08 Μαϊ 2023, 12:44

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα γίνει η εκδρομή του τμήματος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην...
Άνοιγμα δηλώσεων για προσθήκη μαθημάτων κ. Κωτούλα

Δευ, 08 Μαϊ 2023, 12:09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές...
Εκδρομή του Τμήματος στο μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Παρ, 28 Απρ 2023, 19:27

Την Τετάρτη 10 Μαΐου το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών οργανώνει εκδρομή στην Πάτρα και...