Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Πρωτιά και βράβευση του Κυριάκου Μιχαηλίδη, απόφοιτου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον διαγωνισμό «The New Now»

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συγχαίρει τον απόφοιτό του Κυριάκο Μιχαηλίδη για τη συμμετοχή, την πρωτιά, και τη βράβευσή του στον διαγωνισμό «The New Now: health», ο οποίος αφορούσε νέες και καινοτόμες ιδέες στον χώρο της υγείας και διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, το Inartis Foundation, και το Flux Laboratory. Ο διαγωνισμός καινοτομίας «The New Now» στοχεύει στην ανάδειξη της πιο δημιουργικής ιδέας και στην επιβράβευση των ιδεών που θα αφήσουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν πάνω από 200 ιδέες από 150 συμμετέχοντες!

Ο Κυριάκος συμμετείχε στο διαγωνισμό καταθέτοντας την ιδέα «The Dyslexia Project», που έχει ως στόχο τη βελτίωση της αναγνωστικής κατανόησης των ατόμων με δυσλεξία για παιδιά του δημοτικού και τα εξοικειώνει με λέξεις που δεν μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν.

Το Dyslexia Project αφορά στην ανάπτυξη μιας εύχρηστης επέκτασης των εφαρμογών πλοήγησης (browser extension), η οποία βελτιώνει την αναγνωστική κατανόηση παιδιών δημοτικού σε διαθέσιμα διαδικτυακά (online) κείμενα γραμμένα στα ελληνικά. Η επέκταση χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που εντοπίζει «περιοχές σύγχυσης» (confusion areas), δηλαδή κομμάτια μέσα στο κείμενο όπου αναμένεται ότι τα παιδιά με δυσλεξία θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Όταν εντοπιστούν αυτές οι περιοχές, το επόμενο βήμα είναι να επισημανθούν οπτικά, χρησιμοποιώντας εφέ τονισμού (highlighting effects). Πέραν του αλγορίθμου εντοπισμού των «περιοχών σύγχυσης» και του μηχανισμού οπτικής επισήμανσης των περιοχών αυτών, ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η υλοποίηση να είναι φιλική προς τα άτομα με δυσλεξία, να υποστηρίζεται από μία τουλάχιστον γνωστή εφαρμογή πλοήγησης, και να έχει τη δυνατότητα ορισμού παραμέτρων από πλευράς του χρήστη, επιτρέποντας την πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές. Σε όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης του Dyslexia Project υπήρχε συνεργασία με λογοθεραπευτή.
Η ιδέα του Κυριάκου συναγωνίστηκε στην τελική φάση με τις ακόλουθες τέσσερις καινοτόμες ιδέες:

 • The «Blind Trust project», με επικεφαλής τον Αθανάσιο Μπάμπαλη, που στόχο του έχει την ανάπτυξη ενός έξυπνου ραβδιού για τυφλούς.
 • The «Pappous project», με επικεφαλής τον Ζήση Τζίφα-Κρατήρα, μια πλατφόρμα που σκοπεύει να αλλάξει την ζωή των ηλικιωμένων και των τεχνολογικά αναλφάβητων ατόμων, παρέχοντας μια εύχρηστη διεπαφή, η οποία δεν απαιτεί γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • The «Klean project», με επικεφαλής τον Nίκο Χρόνη, η οποία αναπτύσσει μια έξυπνη επιφάνεια που αυτο-απολυμαίνεται εξαλείφοντας έτσι την μετάδοση παθογόνων οργανισμών.
 • The «Dragoman-Signs project», με επικεφαλής τις Αγγελική Κατσικολόγου και Δήμητρα Ανδρούτσου, οι οποίες φοιτούν στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου· πρόκειται για μια εφαρμογή που μετατρέπει αυτόματα την ομιλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Οι φιναλίστ φιλοξενήθηκαν στην Ελβετία για τρείς μήνες από το Inartis Foundation, κατά τους οποίους εργάστηκαν πάνω στην ιδέα τους υπό την επίβλεψη και την υποστήριξη 2.000 ειδικών Ελβετών επιστημόνων.

Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, οι φιναλίστ του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην επιστημονική κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από επιστήμονες και διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορους τομείς, τα βελτιωμένα έργα τους και τα πρωτότυπά τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον Κυριάκο Μιχαηλίδη.

Βράβευση Κυριάκου Μιχαηλίδη


Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συγχαίρει τον απόφοιτό του Κυριάκο Μιχαηλίδη για την πρωτιά και τη βράβευσή του στον διαγωνισμό και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες και τη σταδιοδρομία του. Η πρωτιά και η βράβευση του Κυριάκου καταδεικνύει ότι η συστηματική προσπάθεια για απόκτηση γνώσης, συνδυασμένη με τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών μπορεί να ανοίξει δρόμους τόσο για προσωπική επιτυχία όσο και για αποτελέσματα που θα ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ενθαρρύνει τους φοιτητές του για την ανάπτυξη καινοτομίας και πρωτοβουλιών και θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειές τους.

(Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf)

Dit UoP Social Media

        

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Αποτελεσμάτων Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2022-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2022-23

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΕΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf.

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση: SG at Universities "Get inspired. Find your career purpose"

Δελτίο Tύπου (σε pdf) για την εκδήλωση SG at Universities "Get inspired. Find your career purpose", που πραγματοποιήθηκε εχθές, 15 Δεκεμβρίου 2022, από την Startup Greece σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

PAnhellenic Conference on Electronics and Telecommunications (PACET) - Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «PAnhellenic Conference on Electronics and Telecommunications (PACET)», το οποίο διοργανώθηκε από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου του 2022, στην Τρίπολη. 

Περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν την πόλη της Τρίπολης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς, τα οποία βασίζονται στα πρότυπα 5G και 6G. 

Η οργανωτική επιτροπή του πανεπιστημίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Τρίπολης για την συνδιοργάνωση, το επιμελητήριο Αρκαδίας, την εταιρία NanaZeta Tech, την IEEE Greece Section και IEEE Greece Section COM Chapter για τις χορηγίες, τους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για την καθοριστική συνεισφορά τους, καθώς και όλους όσους εκείνους τίμησαν το συνέδριο με την παρουσίας τους.

Περισσότερες πληροφορίες: 

Σύνδεσμοι Οργανωτών:

Σύνδεσμοι Χορηγών:

Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf.

SG at Universities "Get inspired. Find your career purpose" 15/12/2022 11:00-13:00

Θες να μάθεις πώς μπορείς να αναπτύξεις περαιτέρω τις δεξιότητές σου, να προετοιμαστείς για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας ή ακόμα και πώς μπορείς να ενταχθείς στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας;

Στο πλαίσιο των δράσεων SG at Universities, το Startup Greece σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σε καλούν να μάθεις πολύτιμες πληροφορίες, να εμπνευστείς και να έχεις την ευκαιρία να γίνεις μέλος του Startup Greece, παίρνοντας μέρος σε μοναδικές δράσεις!

Συμπλήρωσε τη φόρμα εγγραφής https://bit.ly/SGatUoP και κράτησε δωρεάν τη θέση σου για τις 15 Δεκεμβρίου, 11:00-13:00, στο Άνω κτίριο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, αίθουσα Γ2, στη θέση Σέχι.

Σε περιμένουμε!

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο δορυφορικό πάρκο του ΟΤΕ στην Νεμέα!

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο δορυφορικό πάρκο του ΟΤΕ στην Νεμέα!

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου, είδαν real time διαδικασίες και alarms στο control room και είδαν στο πεδίο πολλά από αυτά που μαθαίνουν θεωρητικά στις αίθουσες του τμήματός μας!

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του δορυφορικού κέντρου και το ΚΤΕΛ Αρκαδίας για την μετακίνηση!

PAnhellenic Conference on Electronics and Telecommunications (PACET)

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργανώνουν το συνέδριο PAnhellenic Conference on Electronics and Telecommunications (PACET), στις 2 και 3 Δεκεμβρίου του 2022, στην Τρίπολη. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εργασίες των επιστημονικών περιοχών της ηλεκτρονικής και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων που σχετίζονται με το πρότυπο 5G.

Στο εν λόγω συνέδριο θα παρουσιαστούν περί τις πενήντα (50) εργασίες σε δύο ημέρες και η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα εκατό (100) άτομα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα αποτελέσει τόσο ένα επιστημονικό, όσο και ένα κοινωνικοοικονομικό γεγονός.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: Επιμελητήριο Αρκαδίας, NanoZeta Tech, IEEE Greece Section και IEEE Greece Section COM Chapter

Περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμοι Οργανωτών:

Σύνδεσμοι Χορηγών:

Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf.

«3/ήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης», στην Τρίπολη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«3/ήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης», στην Τρίπολη

Η πρόσκληση σε μορφή pdf.

Πραγματοποίηση ομιλιών σε κυβερνοασφάλεια από τον ENISA

Στο πλαίσιο των ομιλιών «Ημέρες Κυβερνοασφάλειας» που διοργανώνει το Εργαστήριο Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ENISA (European Union Agency for Cybersecurity) σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24/11/2022 και ώρα 12.30 - 14.30 με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο (κτίριο θέση Σέχι) της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, και είναι ανοικτή σε όλους τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο σε μορφή PDF.

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Πρόγραμμα Βραβείων ΙΚΥ για Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό

Τρι, 31 Ιαν 2023, 14:47

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριών που...
Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη-Ακαδ.έτος 2023-2024

Τρι, 31 Ιαν 2023, 12:55

Στο 51ο έτος προσφοράς του, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη διευρύνεται και καλύπτει τρία...
Πρόγραμμα εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου ακ. έτους 2022-23

Παρ, 23 Δεκ 2022, 14:45

Ανακοινώθηκε η 1η έκδοση του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου με την εμβόλιμη για το χειμερινό...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ

Παρ, 16 Δεκ 2022, 22:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος που έχουν...
Θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στην εταιρεία u-blox Athens

Παρ, 09 Δεκ 2022, 12:35

Η εταιρεία u-blox Athens  (https://www.u-blox.com/en) δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων ασύρματης...
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ από το Γραφείο Διασύνδεσης & το Τμήμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πεμ, 08 Δεκ 2022, 19:12

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ από το Γραφείο Διασύνδεσης & το Τμήμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας...
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Δορυφορικό κέντρο του ΟΤΕ στη Νεμέα, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Δευ, 05 Δεκ 2022, 13:19

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών διοργανώνει αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου εκπαιδευτική εκδρομή στο...
Ανοιχτή θέση εργασίας από την Maritime Technology Innovative Solutions - MTIS

Παρ, 02 Δεκ 2022, 21:07

Θέση εργασίας: System Support Engineer Περιγραφή θέσης εργασίας: Σε μορφή pdf Εταιρεία: Maritime...