Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Προκήρυξη μίας (1) θέσης Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το  Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου  ανακοινώνει  ότι  στο  ΦΕΚ  τ.Γ  με  αριθ. 1887/20.08.2021 προκηρύσσεται  μια  (1)  θέση  Εργαστηριακού  Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) ως εξής:   

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

(Δ/νση: Οδός Ακαδημαϊκού Γ. Κ. Βλάχου, Τ.Κ.221 31 Τρίπολη, Πληρ: κ.  Νεκίδου τηλ. 2710-372293/97).

- Μία (1) θέση Ε.ΔΙ.Π., ΠΕ κατηγορίας, με Δ ́ Εισαγωγική βαθμίδα και τριετή (3) θητεία, με γνωστικό αντικείμενο «Διάδραση ανθρώπου-υπολογιστή, σχεδιασμός διεπαφών (εργονομία, αξιολόγηση) θέματα γνωσιακής επιστήμης, ψυχολογίας και εκπαίδευσης».  

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 20.12.2021.  

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να καταλάβουν  την  παραπάνω  θέση,  να  καταθέσουν  στην  Γραμματεία  του Τμήματος  Πληροφορικής  και  Τηλεπικοινωνιών  του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την  ημέρα,  όπως  αυτή  ορίζεται  στη  δημοσιευμένη  στον  Ημερήσιο  Τύπο προκήρυξη,  την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στο ΦΕΚ της προκήρυξης. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου www.uop.gr (Ανακοινώσεις/ Θέσεις Εργασίας).

Τρίπολη, 16.11.2021

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Αθανάσιος Κ. Κατσής

(Προκήρυξη σε μορφή PDF)

Dit UoP Social Media

        

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ενημερωτική Ημερίδα SodaSense

Κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,

Η ερευνητική υποδομή SodaSense αφορά στη διαχείριση δεδομένων που συλλέγονται από αισθητήρες και σχετίζονται με τη γεωργία, το μικρο-κλίμα, και τις μικρο-μετακινήσεις. Η ομάδα του SodaSense στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ευφυούς πλατφόρμας με ερευνητικό, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό προσανατολισμό.

Το έργο, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Βασιλάκη, υλοποιείται από την έμπειρη ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων (SoDa.Lab) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συγχρηματοδότηση της ΕΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τους μήνες που υλοποιείται το έργο SodaSense, έχουν ήδη εγκατασταθεί επτά (7) αγρό-μετεωρολογικοί σταθμοί σε διαφορετικού τύπου καλλιέργειες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν ακόμα δυο (2) μετεωρολογικοί σταθμοί στην Τρίπολη και θα τεθούν σε λειτουργία τα ηλεκτροκίνητα πατίνια.

Μεγάλο μέρος του έργου SodaSense αφορά στη γεωργία. Με τους ήδη εγκατεστημένους σταθμούς μπορούμε πλέον να συλλέγουμε δεδομένα από καλλιέργειες αμπελιών, μήλων, αχλαδιών και κηπευτικών και, σε συνεργασία με τους καλλιεργητές, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, να προχωρήσουμε σε πρακτικές έξυπνης γεωργίας.

Επιπλέον, οι μετεωρολογικοί σταθμοί θα μετρούν αέριους ρύπους και βλαβερά μικροσωματίδια στον αέρα της Τρίπολης. Τα μικροσωματίδια αυτά, τα οποία όταν ξεπερνούν ένα όρια είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αυξάνονται στο αέρα που αναπνέουμε για παράδειγμα από χωματουργικές εργασίες, άναμμα των τζακιών, και άλλα τυπικά που συμβαίνουν σε μια πόλη. Βασιζόμενη σε αυτές τις μετρήσεις, η ομάδα του SodaSense μπορεί να αξιολογεί την ποιότητα του αέρα ή και να κάνει προβλέψεις και να ενημερώνει κατάλληλα τους πολίτες, ώστε να αποφεύγουν για παράδειγμα να ασκούνται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Τέλος, με τα ηλεκτροκίνητα πατίνια θα είμαστε σε θέση να καταγράφουμε και να μελετάμε μοτίβα κίνησης και ατυχημάτων στην πόλη. 

Έχουμε τη χαρά να σας καλέσουμε στην πρώτη Ημερίδα για το ερευνητικό έργο SodaSense και θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε!

Η ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 16:00, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας στην Τρίπολη.

Στην Ημερίδα SodaSense θα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, και άλλοι φορείς.

Η Ημερίδα είναι ανοικτή σε αρμόδιους φορείς, γεωπόνους, καλλιεργητές, και όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το έργο. Αν θεωρείτε ότι η δουλειά μας θα ενδιέφερε και άλλους συναδέλφους, μην διστάσετε να τους προωθήσετε την πρόσκληση. 

Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,

Ομάδα SodaSense

Πρόσκληση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ennovation 2023 | Κέντρο ACEin ΟΠΑ

Ο διαγωνισμός Ennovation επιστρέφει για 15η συνεχή χρονιά και καλεί τα μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές) να υποβάλουν τις επιχειρηματικές ή ερευνητικές τους προτάσεις έως τις 31 Μαρτίου 2023 στο σύνδεσμο εδώ.

Η ανακοίνωση σε μορφή docx και το poster σε μορφή pdf.

Netcompany - Intrasoft Virtual Career Event

Netcompany - Intrasoft Virtual Career Event | University of the Peloponnese

(για φοιτητές που βρίσκονται στο 6ο ή μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών)

Date: March 30th, 202310.00–13:00

Virtual Event Platform: Zoom

Gearing up for March 30th, when we will have the chance to meet you online and give you a presentation about Netcompany -Intrasoft and acquaint you with our technical people, who will share their experience with you.

Session 1. Technical speeches

During the first session, our tech specialists will present their roles and the technologies they are involved in through an interactive session. Discussion topics include:

 • Business-system analysis in European institutions, Νίκος Παπαϊωάννου-Καρτελιάς, Principal Systems Analyst / Program Manager
 • What I wish I knew after graduation: The role of the entry level software engineer, Καζαντζίδου Σοφία, Junior Software Engineer
 • Quality assurance: A career path beyond coding after graduation, Απότσου Μαρουλιώ, Quality Assurance Consultant

Session 2. Interactive discussions

After the initial speeches, our Talent Acquisition Team will be waiting for you for a series of 1-to-1 sessions, in which you will be able to further discuss our career opportunities and your future endeavors.

Be enrolled and #BePartOfSomethingGreat! #NetcompanyIntrasoft

See you on Thursday, March 30th, from 10.00 until 13:00!

Meeting Link: Will be sent via email 

Προκήρυξη για την πρόσληψη Εντεταλμένων Διδασκόντων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2022-2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Η προκήρυξη σε μορφή pdf και η αίτηση σε μορφή doc.

Ζήσε κι εσύ μια μέρα σαν φοιτητής/τρια
Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επιστρέφει και πάλι φέτος με την εκδήλωση: 
 
"Ζήσε μια μέρα σαν φοιτητής/τρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών”.
 
Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στους μαθητές των Λυκείων.  Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση με τίτλο "Ζήσε μια μέρα σαν φοιτητής/τρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών” θα λάβει χώρα την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις μας στην Τρίπολη και απευθύνεται σε μαθητές (κυρίως) της Β’ Λυκείου, οι οποίοι σύντομα θα χρειαστεί να επιλέξουν την κατεύθυνση των σπουδών τους.
 
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μαθητές θα επισκεφθούν μαζί με τους καθηγητές τους το Τμήμα μας και, οργανωμένοι σε μικρές ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους χώρους του Πανεπιστημίου και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες από την καθημερινότητα των φοιτητών μας, όπως για παράδειγμα να μπουν στο εργαστήριο Ηλεκτρονικής και να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό μας, να παρακολουθήσουν μια διάλεξη, να δανειστούν συγγράμματα από την κεντρική Βιβλιοθήκη, να χειριστούν drones, κ.α. Οι λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα σας γνωστοποιηθούν σύντομα.
 
Καλούμε τα σχολεία να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στην εκδήλωση! 
 
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πολύ επικοινωνείτε μαζί μας ως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο email dit-publicity@uop.gr
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για διαθεσιμότητα.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για το θάνατο του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για το θάνατο του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει με μεγάλη θλίψη στο πένθος για την απρόσμενη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, μέλους Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος.

Ο Κώστας υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, συνεργάτης, και φίλος, ο οποίος υπηρέτησε με αρχές και απαράμιλλη αφοσίωση το Τμήμα μας και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Άνθρωπος με ήθος, ειλικρινής και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους εμάς που είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε, ο οποίος θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας για την ευγένεια, την καλοσύνη και τη διάθεση για προσφορά.

Η απώλεια του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό και έντονα συναισθήματα θλίψης και πόνου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο αποχαιρετισμός του Κώστα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ. στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Αναβολή εξετάσεων μαθημάτων τη Δευτέρα 13/2/2023

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αναβάλλονται οι εξετάσεις των μαθημάτων που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 13/2/2023, ημέρα κατά την οποία το Τμήμα θα συμμετάσχει στον αποχαιρετισμό και το πένθος για την απρόσμενη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Οι εξετάσεις των εν λόγω μαθημάτων αναμένεται να προγραμματιστούν για την εβδομάδα 20-24 Φεβρουαρίου, όπου η ημερομηνία και ώρα θα οριστούν με νέα ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Νικόλαος Κολοκοτρώνης 

Αποτελεσμάτων Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2022-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2022-23

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΕΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Η ανακοίνωση σε μορφή pdf.

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων, Athens Negotiations Tournament 2023

Τρι, 28 Μαρ 2023, 13:52

Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων, Athens Negotiations Tournament 2023 Για περισσότερες...
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ»

Τρι, 28 Μαρ 2023, 12:50

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023-2024: ΣΠΟΥΔΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ». Η εκδήλωση  θα...
Έναρξη περιόδου δηλώσεων και διανομών συγγραμμάτων Εαρινού εξαμήνου 2022-2023

Τρι, 21 Μαρ 2023, 10:56

Σύμφωνα με το έγγραφο (eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2022-23.pdf) του Υπουργείου Παιδείας και...
Έναρξη Δηλώσεων Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου

Τρι, 07 Μαρ 2023, 09:52

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές...
Αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ

Παρ, 03 Μαρ 2023, 17:00

Αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ Τα αποτελέσματα των αιτήσεων που υποβλήθηκαν...
Ενεργοποίηση νέου πληροφοριακού συστήματος Universis για φοιτητές

Πεμ, 23 Φεβ 2023, 19:02

Σας ενημερώνουμε ότι από 23/02/2023 έχει ενεργοποιηθεί το νέο πληροφοριακό σύστημα Universis...
Υποβολή αιτήσεων για πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ

Τετ, 15 Φεβ 2023, 13:11

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την εκπόνηση πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ. Όλοι οι φοιτητές που...
Πρόγραμμα Αναβληθέντων Μαθημάτων Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2023

Τρι, 14 Φεβ 2023, 12:28

Πρόγραμμα Αναβληθέντων Μαθημάτων Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2023 (σε μορφή pdf)