Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Υποδομές και εγκαταστάσεις τμήματος

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές για τη διδασκαλία, έρευνα και επιμορφωτικά σεμινάρια, και διαθέτει σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια καθώς και εργαστήρια για την άσκηση των φοιτητών.

 Αίθουσες Διδασκαλίας

Το Τμήμα χρησιμοποιεί τις 7 αίθουσες διδασκαλίας του κτηρίου της πρώην Σχολής ΣΘΕΤ καθώς και 2 αίθουσες και το αμφιθέατρο του κτηρίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονα εποπτικά συστήματα. Στις αίθουσες περιλαμβάνεται και αίθουσα τηλεδιάσκεψης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  

Εργαστήρια προσωπικών υπολογιστών και υλικού υπολογιστών

Το Τμήμα διαθέτει τρεις αίθουσες προσωπικών υπολογιστών τις οποίες μπορούν οι φοιτητές να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της μελέτης τους. Στις αίθουσες αυτές διενεργούνται επίσης εργαστηριακά μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Οι αίθουσες προσωπικών υπολογιστών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονους σταθμούς εργασίας (συνολικά 75 υπολογιστές) ενώ διατίθεται και κεντρικός εκτυπωτής για χρήση από τους φοιτητές. Οι υπολογιστές διαθέτουν λογισμικό εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξης εφαρμογών, δημιουργίας ιστοσελίδων, επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας γραφικών, εφαρμογές ανάλυσης συστημάτων και δημιουργίας μοντέλων, εφαρμογές μαθηματικών υπολογισμών και γλώσσες προγραμματισμού.

Επίσης, το Τμήμα διαθέτει εργαστήρια με κατάλληλο εξοπλισμό για την υποστήριξη των μαθημάτων υλικού υπολογιστών (Ηλεκτρονική, Λογική σχεδίαση, Σχεδίαση κυκλωμάτων, κ.ά.).

 

Ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια 

Για τις εκπαιδευτικές κι ερευνητικές ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών λειτουργούν τα ακόλουθα εργαστήρια.

·        Εργαστήριο Ασυρμάτων και Κινητών Επικοινωνιών

·        Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας

·        Εργαστήριο Δικτύων Επικοινωνιών και Δικτυακών Εφαρμογών

  ·        Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος και Εικόνας

·        Εργαστήριο Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας

·        Εργαστήριο Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας

·        Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων

·        Εργαστήριο Σχεδίασης και Ανάπτυξης Δικτύων και Συστημάτων Οπτικών Ινών

·        Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων

·        Εργαστήριο Ψηφιακών Επικοινωνιών και Συστημάτων

 

Γραμματεία

 

Η γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Σχολής σε χώρο 70 τ.μ.

 

Περιβάλλων Χώρος

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου λειτουργεί λέσχη για τη σίτιση των σπουδαστών. Επίσης έχουν δημιουργηθεί γήπεδα για την άθληση των φοιτητών και στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο αναπτύσσεται σημαντικός πνεύμονας πρασίνου.