Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Καλώς ήλθατε στον ιστοχώρο του τμήματος

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 70 της 28ης Μαΐου 2013, και προήλθε από τη συγχώνευση των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ως αποστολή την καλλιέργεια της επιστήμης πληροφορικής, των υπολογιστικών συστημάτων επεξεργασίας και μετάδοσης πληροφοριών, καθώς και των εφαρμογών αυτών για την κατάρτιση επιστημόνων για τις ανάγκες της οικονομίας, της έρευνας, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης.

Το Τμήμα προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, που καλύπτει θέματα αιχμής στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, έχοντας ως βασικό στόχο οι απόφοιτοι του Τμήματος να διαθέτουν αναλυτικό και συγκροτημένο τρόπο σκέψης και να συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη. Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Τμήματος πραγματοποιήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 44, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 58 τ.Α' / 08.04.2009.

Για την παραπέρα εμβάθυνση στο επιστημονικό πεδίο της επιστήμης της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, το Τμήμα προσφέρει πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που οδηγεί στη λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, ενώ είναι επίσης δυνατή και η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Το Τμήμα δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές του, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας.

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ενημέρωση σχετικά με αναβολή μαθημάτων λόγω Δημοτικών -Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών 2019

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με αναβολή μαθημάτων λόγω Δημοτικών -Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών 2019                                                                                                        

 

Αξιότιμες Κυρίες/Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών, στις 27 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εγγραφής στον 3ο Κύκλο Σπουδών (Διδακτορικό)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Εγγραφής στον 3ο Κύκλο Σπουδών (Διδακτορικό)

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δέχεται αιτήσεις υποψηφίων διδακτόρων με σκοπό την απονομή Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) στο πεδίο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Παρέχονται οι παρακάτω θεματικές κατευθύνσεις:

 • Κατεύθυνση Θεωρητικής Πληροφορικής
 • Κατεύθυνση Ασυρμάτων και Κινητών Επικοινωνιών
 • Κατεύθυνση Δικτύων Επικοινωνιών και Δικτυακών Εφαρμογών
 • Κατεύθυνση Συστημάτων Λογισμικού
 • Κατεύθυνση Υλικού Υπολογιστών και Δικτύων
 • Κατεύθυνση Υπολογιστικής Επιστήμης
 • Κατεύθυνση Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος και Εικόνας
 • Κατεύθυνση Οπτικών Επικοινωνιών

Οι στόχοι του προγράμματος συνοψίζονται στα εξής:

 • Στην προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στην επιστήμη της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και συναφών επιστημών και κλάδων
 • Στη δημιουργία επιστημόνων ερευνητών κατόχων ΔΔ ικανών να συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πεδίο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Κριτήρια Εισαγωγής και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
Στο Διδακτορικό Δίπλωμα γίνονται δεκτοί οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης του Τμήματος ή κάτοχοι άλλου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να κατατίθενται οποιαδήποτε περίοδο του ακαδημαϊκού έτους.


Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών (http://bit.ly/2Vzu7nF)
Ο κανονισμός διδακτορικών σπουδών είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του τμήματος.


Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Τμήματος (τηλ. 2710 372163, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος στην ερευνητική περιοχή του οποίου ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε.

 


Ο Πρόεδρος του τμήματος
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Χ. Σαγιάς

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Ψήφισμα

Η Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεδρίασή της την 24η Απριλίου 2019, εξέφρασε την αντίθεση και τον προβληματισμό της για τη μη υιοθέτηση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας των αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος αναφορικά:

 • με το σκέλος της ενσωμάτωσης της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η οποία θα προκαλέσει ένα πλήθος σοβαρών ακαδημαϊκών, λειτουργικών, διοικητικών, οικονομικών και πρακτικών δυσλειτουργιών και στρεβλώσεων
 • με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και τη μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ πενταετούς φοίτησης. Το Υπουργείο αρνείται την ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού τοπίου του Πανεπιστημίου αλλά και του Τμήματος και αποκλείει την Αρκαδία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα από τον τομέα της ενέργειας, καθώς αυτός παραδίδεται στη σχολή Μηχανικών με έδρα την Πάτρα
 • με τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος διεύρυνσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την ενσωμάτωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η οποία δεν προέκυψε από κάποια ακαδημαϊκή διαδικασία, αλλά προτάθηκε βεβιασμένα και υπό πίεση από το υπουργείο ως έσχατη λύση για τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκε:

 • Διακοπή της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προς διαφύλαξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας
 • Συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, καθώς και της ακαδημαϊκής ταυτότητας του Τμήματος και των αποφοίτων του. Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για τον καθορισμό της μορφής των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα ήθελε να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία και τους αντίστοιχους φορείς για τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις μας και εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή της για τη στάση των φοιτητών του Τμήματος, οι οποίοι με αξιοπρέπεια υπερασπίστηκαν, υπερασπίζονται και θα υπερασπίζονται το Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν και το πτυχίο που αγωνίζονται να αποκτήσουν.

Ανακοίνωση ημερομηνιών εξέτασης των προς κατάταξη με κατατακτήριες εξετάσεις υποψηφίων στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ανακοίνωση Κατατακτήριων Εξετάσεων Ακ. Έτους 2018-19

Οι υποψήφιοι για κατάταξη μέσω εξετάσεων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρακαλούνται να προσέλθουν στην εξέταση των παρακάτω μαθημάτων στην αίθουσα διδασκαλίας Ι8, (Ισόγειο παλαιού κτιρίου-διεύθυνση Ακαδημαϊκού ΓΚ Βλάχου) στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

 

 • Εισαγωγή στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες: 19 Δεκεμβρίου 2018/ 09:30-11:00 
 • Διακριτά Μαθηματικά: 19 Δεκεμβρίου 2018/11:30-13:00 
 • Προγραμματισμός Ι : 19 Δεκεμβρίου 2018/13:30-15:00

 

Η διάρκεια εξέτασης είναι ενενήντα (90) λεπτά ανά μάθημα. 

Παρακαλούνται οι εξεταζόμενοι προς κατάταξη φοιτητές να έχουν μαζί τους προς επίδειξη ταυτοποίησης την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Εκ της γραμματείας του τμήματος

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

 

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας.

(Διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Προκήρυξη διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4485/2017(ΦΕΚ 114/04-08-2017, τ.Α’), προκηρύσσουμε την εκλογή διευθυντή για το εργαστήριο Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τριετή θητεία

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Φέτος, για πρώτη φορά, έξι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas, o oποίος διοργανώνεται ήδη εδώ και 10 χρόνια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Ιούλιο του 2018 στο κλειστό αθλητικό στάδιο Γαλατσίου Αθηνών.

Η ομάδα του πανεπιστημίου μας διαγωνίστηκε παρουσιάζοντας έναν ρομποτικό μηχανισμό οργώματος και σποράς γεωργικών εκτάσεων. Στον διαγωνισμό αυτό η ομάδα μας κατέλαβε την πέμπτη (5η) θέση. Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας και τους προπονητές τους για την επιτυχία τους αυτή και τους ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2018-2019

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού στο πλαίσιο της πράξης: «Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2018-2019» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (διαθέσιμη στο: https://elke.uop.gr/?p=1876).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διαθέσιμη σε PDF (ορθή επανάληψη).

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Υποτροφίες ΙΚΥ - υποτροφίες για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

Πεμ, 16 Μαϊ 2019, 11:38

Υποτροφίες ΙΚΥ (εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό). (Ανακοίνωση σε μορφή PDF)
Ημερίδα για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό και Υποτροφίες

Τρι, 02 Απρ 2019, 12:24

Την Πέμπτη, 9 Μαίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό και...
ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2018-2019

Παρ, 29 Μαρ 2019, 12:31

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕAΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2018-2019   Η γραμματεία του Τμήματος...
ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ X. ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2018-2019

Παρ, 29 Μαρ 2019, 12:26

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕAΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2018-2019   Η γραμματεία του Τμήματος...
Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Απρίλιος 2019)

Παρ, 29 Μαρ 2019, 12:13

Η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα δέχεται αιτήσεις περάτωσης σπουδών...
Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου

Τετ, 20 Φεβ 2019, 13:30

Ανακοινώθηκε η πέμπτη έκδοση (v5) του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του...
Θέματα πτυχιακών εργασιών

Σαβ, 26 Ιαν 2019, 12:30

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Πτυχιακή Εργασία θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ανάληψης...
Πρακτική Άσκηση ΕΣΠΑ

Δευ, 07 Ιαν 2019, 09:40

Το πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ ξεκινάει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.Στα πλαίσια του προγράμματος...