Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διδάσκοντες τμήματος - μέλος Δ.Ε.Π.

Τρυφωνόπουλος Χρήστος

Βαθμίδα: Αναπληρωτής Καθηγητής
Κατεύθυνση:
Γραφείο: A10

Τηλ: 2710 230175 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 2710 372290 Web: προσωπική ιστοσελίδα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Information retrieval and filtering in wide-area networks, P2P networks, social networks, multi-agent systems, digital libraries, semantic web.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο κ. Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2000. Κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από όπου και πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης το 2002, και το Διδακτορικό Δίπλωμα το 2006.
Μετά το διδακτορικό του εργάστηκε στο Τμήμα Βάσεων Δεδομένων και Συστημάτων Λογισμικού του Ινστιτούτου Πληροφορικής Max-Plank στη Γερμανία ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2008 ήταν επικεφαλής του Τομέα Συστημάτων Ομότιμων Κόμβων και Διαχείρισης Πληροφορίας στο ίδιο ινστιτούτο. Από τον Μάρτιο του 2009 υπηρετεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αρχικά ως Λέκτορας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, κατόπιν (από τον Φεβρουάριο του 2013) ως Επίκουρος Καθηγητής και πλέον (από τον Νοέμβριο του 2018) ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Από το Μάρτιο του 2009 είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές των τεχνολογιών διαδικτύου, της (κατανεμημένης) διαχείρισης πληροφορίας, και των ψηφιακών βιβλιοθηκών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 ερευνητικές εργασίες σε τομείς των ερευνητικών του ενδιαφερόντων, ενώ έχει διατελέσει κριτής σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει λάβει δύο υποτροφίες από την Ελληνική Πολιτεία, δύο βραβεία για τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά έργα.

Προηγούμενη σελίδα: Διδάσκοντες τμήματος