Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διδάσκοντες τμήματος - μέλος Δ.Ε.Π.

Πλατής Νικόλαος

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής
Κατεύθυνση:
Γραφείο: A9

Τηλ: 2710 230171 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 2710 372206 Web: προσωπική ιστοσελίδα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Computer graphics techniques for data visualization, surface and volume simplification, intersection and collision detection, computer-aided geometric design.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Νίκος Πλατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1995, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική από το UCL στο Λονδίνο το 1996, και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική, με αντικείμενο διατριβής στην περιοχή των Γραφικών, από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Έχει διδάξει μαθήματα Γραφικών, Οπτικοποίησης, Προγραμματισμού και Πολυμέσων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, κυρίως στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου. Επίσης έχει εργαστεί ως προγραμματιστής και αναλυτής λογισμικού και έχει εκτενή εμπειρία με πολλές σύγχρονες τεχνολογίες λογισμικού, προγραμματισμού και εφαρμογών. Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων και κριτής άρθρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών στην περιοχή των Γραφικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις περιοχές των Γραφικών και της Οπτικοποίησης, με έμφαση στις τεχνικές απλοποίησης και στις μεθόδους πολλαπλών αναλύσεων για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία τρισδιάστατων μοντέλων και οπτικοποίηση πολυδιάστατων δεδομένων.

Προηγούμενη σελίδα: Διδάσκοντες τμήματος