Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διδάσκοντες τμήματος - μέλος Δ.Ε.Π.

Πέππας Κωνσταντίνος

Βαθμίδα: Λέκτορας
Κατεύθυνση:
Γραφείο: Β02

Τηλ: 2710 230134 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 2710 372160 Web: προσωπική ιστοσελίδα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Digital Communications, MIMO systems, Cooperative Communications, Hardware Implementation of Communication Systems, Cognitive Radio, Fading Channels, Optical Wireless Communications, Communications Theory, Signal Processing for Communications, Applied Mathematics.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο κ. Κωνσταντίνος Π. Πέππας είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1997) και διδακτορικού διπλώματος στις ασύρματες τηλεπικοινωνίες από το ίδιο ίδρυμα (2004). Tην περίοδο 2000-2014 ο κ. Πέππας εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με ερευνητικό αντικείμενο τις Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες. Από το Σεπτέμβριο του 2014, ο Δρ. Πέππας είναι Λέκτορας στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Πέππα περιλαμβάνουν ασύρματα δίκτυα, ψηφιακές επικοινωνίες σε διαύλους με διαλείψεις, επικοινωνίες με διαφορισμό συνεργασίας, γνωσιακές ασύρματες επικοινωνίες, ασφάλεια επικοινωνιών στο φυσικό επίπεδο, τεχνικές κωδικοποίησης στο χώρο και στο χρόνο για ασύρματα ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά συστήματα, αξιολόγηση επίδοσης ασύρματων δικτύων επιπέδου συστήματος, ευφυείς κεραίες, ασύρματες οπτικές επικοινωνίες, ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, ενσωματωμένα συστήματα για υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και εφαρμοσμένα μαθηματικά. Ο Δρ. Πέππας έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στις περιοχές των ενδιαφερόντων του. Ο Δρ. Πέππας είναι πρεσβύτερο μέλος (Senior Member) του ΙΕΕΕ και μέλος του IEEE Communications Society. Είναι επίσης τακτικός κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (IEEE Comsoc Journals, IET, Eurasip, Elsevier), σε διεθνή συνέδρια (IEEE VTC, Globecom, PIMRC) και μέλος της τεχνικής επιτροπής (Technical Program Committee) σε κύρια συνέδρια του ΙΕΕΕ.

Προηγούμενη σελίδα: Διδάσκοντες τμήματος