Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διδάσκοντες τμήματος - μέλος Δ.Ε.Π.

Μοσχολιός Ιωάννης

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής
Κατεύθυνση:
Γραφείο: 10 (1ος ορ.)

Τηλ: 2710 372283 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 2710 372160 Web: προσωπική ιστοσελίδα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Teletraffic engineering, performance evaluation and optimization of telecommunication networks, protocol analysis, network simulation, network planning, queueing theory

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Δρ. Ιωάννης Δ. Μοσχολιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Από το 2013 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής, στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Ανάλυση Επίδοσης Δικτυακών Πρωτοκόλλων». Έλαβε δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών (1999), μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc in Spacecraft Technology and Satellite Communications, 2000) από το University College London (UCL) και διδακτορικό από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (2005). Κατά την διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής συμμετείχε σε πλήθος εθνικών ερευνητικών έργων με έμφαση στην μελέτη της απόδοσης, σε επίπεδο κλήσεων, ενσύρματων και ασυρμάτων δικτύων 3G καθώς και στην εξασφάλιση ποιότητας εξυπηρέτησης σε δίκτυα 802.11, 802.11e. Από το 2005 ως το 2009 εργάστηκε στο τμήμα σχεδιασμού του δικτύου κορμού της εταιρείας VODAFONE Ελλάδος. Από το 2009 ως το 2013 εργάστηκε ως Λέκτορας στο τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Έχει διατελέσει Guest Editor στο περιοδικό IET Networks και Associate Editor στο περιοδικό IEICE Transactions on Communications. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Έχει πάνω από 110 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές και πάνω από 300 ετεροαναφορές στο έργο του. Έχει διατελέσει Guest Editor στα περιοδικά: α) IET Networks και β) Mobile Information Systems. Επίσης έχει διατελέσει Associate Editor στο περιοδικό IEICE Transactions on Communications. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα ακόλουθα:
1.    Δίκτυα Τεχνολογίας TCP/IP, MPLS, Δίκτυα 3G, 4G, 5G, Ασύρματα Δίκτυα Πλέγματος.
2.    Ανάλυση Πρωτοκόλλων και Αξιολόγηση Καλής Λειτουργίας Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων.
3.    Θεωρία Τηλεπικοινωνιακής Κινήσεως.
4.    Διαχείριση της Κίνησης σε Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα.
5.    Βελτιστοποίηση Δικτύων.
6.    Προσομοίωση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων.

Ο Δρ. Μοσχολιός διδάσκει στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών τα ακόλουθα μαθήματα:
1) Πιθανότητες και Στατιστική (1ο έτος, προπτυχιακό μάθημα)
2) Δίκτυα Επικοινωνιών ΙΙ (3ο έτος, προπτυχιακό μάθημα)
3) Στοχαστικά Μοντέλα Δικτύων & Ανάλυση Απόδοσης (4ο έτος, προπτυχιακό μάθημα)
4) Τεχνικές Προσομοίωσης Δικτύων Επικοινωνιών (4ο έτος, προπτυχιακό μάθημα)
5) Προχωρημένα Θέματα Δικτύων (μεταπτυχιακό μάθημα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα»)

Επίσης, έχει διδάξει ως ΣΕΠ στο ΕΑΠ τα μαθήματα:
1)    Εξειδικεύσεις Δικτύων και Επικοινωνιών, ΠΛΣ-62
2)    Σύγχρονα Δίκτυα και Υπηρεσίες, ΠΛΗ-36

Προηγούμενη σελίδα: Διδάσκοντες τμήματος