Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Διδάσκοντες τμήματος - μέλος Δ.Ε.Π.

Καλόξυλος Αλέξανδρος

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής
Κατεύθυνση:
Γραφείο: Α4

Τηλ: 2710 372205 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 2710 372160 Web: προσωπική ιστοσελίδα

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Design and performance analysis and validation of protocols for wireless/mobile networks and services and future internet technologies.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Αλέξανδρος Καλόξυλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1993). Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (M.Phil.) στο Τμήμα Computing and Electrical Engineering του Πανεπιστημίου Heriot-Watt στη Σκωτία το 1994, ενώ το 1999 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Ph.D.) στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. Από το 1990 έως το 1993 ήταν ερευνητής στο Υπολογιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στο Ι.Τ.Ε. Από το 1994 ως το1995 εργάστηκε ως συνεργάτης ερευνητής στο Πανεπιστημίου της Ουαλίας. Από το 1995 έως το 2014 υπήρξε ερευνητής στο εργαστήριο δικτύων επικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. Το 2002 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου είναι σήμερα Επίκουρος Καθηγητής (τελών σε άδεια άνευ αποδοχών). Από τον Ιούνιο του 2014 εργάζεται ως Principal Researcher στο ερευνητικό κέντρο της HUAWEI στο Μόναχο. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά και αναπτυξιακά ευρωπαϊκά και εθνικά έργα. Έχει να επιδείξει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων. Είναι ανώτερο μέλος της ΙΕΕΕ καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού IEEE Communication’s Surveys and Tutorials καθώς και μέλος πολυάριθμων τεχνικών επιτροπών σε διεθνή συνέδρια.

Προηγούμενη σελίδα: Διδάσκοντες τμήματος