Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Ανακοινώσεις προς φοιτητές

Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακά), υποτροφίες, καθώς και ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Ιούλιος 2017)

Η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα δέχεται αιτήσεις περάτωσης σπουδών καθημερινά, από Τρίτη 18 Ιουλίου έως Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Η βεβαίωση περάτωσης σπουδών θα χορηγηθεί από τη γραμματεία εντός 15 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων. Όσοι ανακηρυχθούν πτυχιούχοι θα ορκιστούν στην επόμενη ορκωμοσία.

 

Οι φοιτητές πρέπει να υποβάλετε στη Γραμματεία :

 

1. Αίτηση χορήγησης βεβαίωσης περάτωσης σπουδών (http://dit.uop.gr/images/docs/bsc/dit-transitions-guide.pdf)

2. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας

3. Συμπληρωμένο τον πίνακα αντιστοιχιών μαθημάτων που αντιστοιχεί στο Τμήμα και έτος εισαγωγής τους (http://dit.uop.gr/images/docs/bsc/dit-transitions-guide.pdf)

 

Όσον αφορά στη συμπλήρωση του πίνακα αντιστοιχιών μαθημάτων, στη στήλη με τίτλο «Επιλογή» θα αναγράψετε το μάθημα που έχετε επιλέξει βάσει του οδηγού σπουδών που ακολουθείτε, η οποία απαίτηση εμφαίνεται στην πρώτη στήλη του πίνακα (Μάθημα ΤΕΤΥ ή Μάθημα ΤΕΤΤ, ανάλογα με το τμήμα εισαγωγής σας). Στη στήλη με τίτλο «Εξετ. περίοδος» θα αναγράψετε την εξεταστική περίοδο στην οποία επιτύχατε στο μάθημα.

Εάν έχετε περάσει περισσότερα μαθήματα από τον αριθμό που προβλέπεται από τον οδηγό σπουδών που ακολουθείτε για τη λήψη πτυχίου, πρέπει να δηλώσετε ποια από αυτά δεν επιθυμείτε να ληφθούν υπ’ όψιν στον υπολογισμό του βαθμό πτυχίου. 

 

Σημείωση: Όσοι φοιτητές, που έχουν εισαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, δηλαδή από το ακαδ. έτος 2013-2014, έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για λήψη πτυχίου, θα ανακτήσουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://dit.uop.gr/index.php/el/dept-home-el?id=27

 

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στη γραμματεία με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

 • Αυτοπροσώπως.
 • Μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.
 • Με ταχυδρομική αποστολή (απλό ταχυδρομείο ή courier), στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ακαδημαϊκού Γ. Κ. Βλάχου

Τρίπολη Τ.Κ. 22100

 

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις μέσω fax και email.

 

Από τη Γραμματεία

 

Τηλ. επικοινωνίας: 2710 372162, 2710 372167

 

(Ανακοίνωση σε μορφή pdf)

 

 

 

Πρόγραμμα επαναληπτικής εξεταστικής (Σεπτ. 2016-17)

Ανακοινώθηκε η 3η έκδοση του προγράμματος της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για το ακαδ. έτος 2016-17 (περιέχει και τις αίθουσες εξετάσεων).  

[Πρόγραμμα Εξεταστικής διαθέσιμο σε μορφή PDF (v3)]

Αναθέσεις πτυχιακών εργασιών εαρ./εξ. 2016-17

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις αναθέσεις των πτυχιακών εργασιών για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2016-17.

(Λίστα αναθέσεων πτυχιακών εργασιών - διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Συμμετοχή φοιτητή/τριας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “CERN Summer Students” έτους 2017

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει απόφασης της Συγκλήτου ειδικής σύνθεσης, κατόπιν σχετικής πρότασης της Ομότιμης Καθηγήτριας και μέλους του Συμβουλίου Ιδρύματος κας. Θεοδώρας Παπαδοπούλου, θα καλυφθούν τα έξοδα για συμμετοχή ενός φοιτητή/τριας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “CERN Summer Students” έτους 2017. Η συμμετοχή του φοιτητή/τριας στο εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Ιούλιος- Αύγουστος 2017.

Οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες που παρέχει το CERN για εκπαίδευση (πρακτική άσκηση, summer students, doctoral studies κ.ά.) και εξάσκηση από τις εξής επίσημες ιστοσελίδες του CERN: http://www.cern.ch/jobs και http://home.web.cern.ch

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για κάλυψη των εξόδων συμμετοχής τους στο πρόγραμμα “CERN Summer Students” έτους 2017 έχουν οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται στο τέλος του 3ου, 4ου και 5ου έτους σπουδών. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 μέσα από την ιστοσελίδα 

https://apply-cern.uop.gr

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση είναι:

 1. βιογραφικό σημείωμα (CV) στα Αγγλικά.
 2. Ένα σύντομο κείμενο, έκτασης (περίπου) μισής σελίδας, στα Αγγλικά, με τα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους, καθώς και το πώς αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στις θερινές δραστηριότητες του CERN σε σχέση με αυτά.
 3. Ένα έγκυρο αντίγραφο της βαθμολογίας τους στα Ελληνικά από τη Γραμματεία.

Μπορείτε να ανακτήσετε το κείμενο της ανακοίνωσης σε PDF

Λίστα δικαιούχων φοιτητών για δωρεάν σίτιση (από 1/6/2017)

Ανακοινώθηκε η λίστα των δικαιούχων φοιτητών για δωρεάν σίτιση από 1/6/2017. (Διαθέσιμη σε PDF)

Δήλωση μαθημάτων εμβόλιμης εξεταστικής εαρ. εξ. 2016-17

Συμπληρωματική Δήλωση Μαθημάτων Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2016

Σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική για τους φοιτητές επί πτυχίω στα πλαίσια της εξεταστικής περιόδου Εαρινού Εξαμήνου ακαδ. έτους 2016-2017. Επομένως, οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή να είναι 9ου εξαμήνου και μεγαλύτερου αυτού καθώς και να έχουν δηλώσει σε προηγούμενο εξάμηνο το μάθημα ή κάποιο ισοδύναμό του, βάσει των συγκεκριμένων αντιστοιχιών που υπάρχουν στις μεταβατικές διατάξεις του οδηγού σπουδών, μπορούν να συμμετέχουν στην εμβόλιμη εξεταστική. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων θα πραγματοποιούνται από Παρασκευή 12 Μαΐου έως και Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/. Καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή πέραν της ημερομηνίας αυτής. Με βάση τις προβλέψεις του νόμου, απαραίτητη προϋπόθεση για να δηλώσετε κάποιο μάθημα είναι να έχετε δηλώσει σε προηγούμενο εξάμηνο το μάθημα αυτό ή κάποιο ισοδύναμό του, βάσει των συγκεκριμένων αντιστοιχιών που υπάρχουν στις μεταβατικές διατάξεις του οδηγού σπουδών. Ως συγκεκριμένες νοούνται οι αντιστοιχίες που αντιστοιχίζουν ακριβώς ένα μάθημα ενός παλαιού οδηγού σπουδών με συγκεκριμένα μαθήματα του νέου οδηγού σπουδών.

Τεχνικές Διευκρινίσεις για την Υποβολή της Δήλωσης

Η δήλωση μαθημάτων γίνεται στη διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/ και είναι διαφορετική από την εγγραφή στο e-class. Η δήλωση καταχωρείται επιτυχώς ΜΟΝΟ εφόσον πατήσετε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Σε αντίθετη περίπτωση, η δήλωση δεν καταχωρείται στο ηλεκτρονικό σύστημα και θεωρείται άκυρη. Σημειωτέον, καμία εκπρόθεσμη δήλωση δε γίνεται δεκτή από το σύστημα. Όποιος/α φοιτητής/τρια δε δηλώσει μαθήματα μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, δε μπορεί στη συνέχεια να εξεταστεί και να κατοχυρώσει βαθμολογία για το αντίστοιχο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ούτε επίσης να προμηθευτεί δωρεάν συγγράμματα.
Πρέπει, οπωσδήποτε, να κρατάτε το αποδεικτικό της δήλωσης μαθημάτων. Μόνο με αποδεικτικό της δήλωσης μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε δηλώσει εμπρόθεσμα τα μαθήματα. Σημειώνεται ότι το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής δήλωσης θεωρείται έγκυρο μόνο εφ’ όσον ληφθεί μετά από την υποβολή της. Αποδεικτικά τα οποία έχουν ληφθεί πριν από την υποβολή της δήλωσης θεωρούνται άκυρα και δεν αποτελούν πειστήρια έγκυρης υποβολής.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσής μαθημάτων, θα λάβετε αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα από το σύστημα, στο οποίο θα αναγράφονται τα μαθήματα που έχετε δηλώσει. Το μήνυμα θα παραδοθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας κατά μέγιστο μία ώρα μετά την υποβολή της δήλωσης. Παρακαλείστε να αποθηκεύσετε και να μην διαγράψετε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα. Σε περίπτωση που δε λάβετε το σχετικό μήνυμα και αφού ελέγξετε το φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για περεταίρω ενέργειες και οδηγίες.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

Ανακοίνωση ορκωμοσίας αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς και των αποφοίτων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών» και «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο Αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής στη θέση Σέχι.

Από τη Γραμματεία

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

Υποτροφίες ΙΚΥ - πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Υποτροφίες ΙΚΥ (πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Υποβολή Αιτήσεων Ανάληψης Πτυχιακής Εργασίας
 2. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. «Διαστημική Επιστήμη, Τεχνολογίες και Εφαρμογές/Space Science, Technologies and Applications»
 3. Πρόγραμμα εξεταστικής εαρ./εξ. 2016-17
 4. Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Μάρτιος 2017)
 5. Δηλώσεις μαθημάτων ε/εξ. 2016-17
 6. Αναθέσεις πτυχιακών εργασιών χ/εξ. 2016-17
 7. Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου
 8. Δηλώσεις μαθημάτων εμβόλιμης εξεταστικής χειμ. εξ. 2016-17
 9. Εμβόλιμη Εξεταστική Χειμερινού Εξαμήνου ακαδ. έτους 2016-2017
 10. Πρόγραμμα εξεταστικής χ/εξ. 2016-17
 11. Ατομικό Δελτίο Φοιτητή/Σπουδαστή
 12. Υποβολή Αιτήσεων Ανάληψης Πτυχιακής Εργασίας
 13. Παράταση δηλώσεων μαθημάτων χ/εξ. 2016-17
 14. Διακοπή παρεχόμενης Σίτισης λόγω διακοπών Χριστουγέννων
 15. Παράταση υποβολής αιτήσεων για δωρεάν σίτιση των ειδικών κατηγοριών
 16. Μετεγγραφές ακαδ. έτους 2016-2017 - Κατάθεση δικαιολογητικών
 17. Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών
 18. Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας (Επιμελητήριο Αρκαδίας)
 19. Ανακοίνωση για τις εκλογές εκπροσώπου υποψηφίων διδακτόρων
 20. Παράταση σίτισης νεοεισερχόμενων φοιτητών
 21. Παραλαβή Kωδικών και Ταυτοποίηση των Εγγεγραμμένων Φοιτητών
 22. Ωρολόγιο πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου
 23. Έναρξη Μαθημάτων (χειμ. εξ. 2016-17)
 24. Καταχώρηση ΑΜΚΑ

Υποκατηγορίες

 • Ανακοινώσεις υποτροφιών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με υποτροφίες, κληροδοτήματα, και άλλα προγράμματα, όπως το Erasmus.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  8
 • Ανακοινώσεις προπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  44
 • Ανακοινώσεις μεταπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Ανακοινώσεις διδακτορικών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν υποψήφιους διδάκτορες και τη φοιτητική κοινότητα σχετικά με θέσεις υποψηφίων διδακτόρων.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Πρόσκληση Π.Μ.Σ. «επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών» 2017-18

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υπολογιστών.

To Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να εξειδικευθούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι τρία (3) εξάμηνα. Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απαιτείται:

 1. Συμπλήρωση 30 τουλάχιστον μονάδων ECTS σε κάθε εξάμηνο.
 2. Επιτυχής εξέταση στον απαραίτητο αριθμό μαθημάτων.
 3. Εκπόνηση και επιτυχής παρουσίαση διπλωματικής εργασίας.
 4. Εκπλήρωση των απαιτήσεων συμπλήρωσης του γνωστικού υπόβαθρου μέσω επιτυχούς παρακολούθησης συγκεκριμένων προπτυχιακών μαθημάτων, αν αυτό έχει κριθεί απαραίτητο και ορισθεί με απόφαση της ΓΣΕΣ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. θα γίνουν δεκτοί συνολικά κατά μέγιστο αριθμό σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.) τμημάτων Τ.Ε.Ι. με ουσιώδη συνάφεια αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Σεπτέμβριο 2016, στην οποία περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την εγγραφή τους.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους έως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης http://apply-comp.uop.gr/

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα με την αίτηση έχουν ως εξής:

 1. Αίτηση υποψηφιότητας (συμπληρώνεται online).
 2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
 3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.).
 5. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
 6. Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
 7. Δύο συστατικές επιστολές (οι υποψήφιοι θα εισάγουν τα στοιχεία των ατόμων που θα τους παράσχουν τις συστατικές επιστολές, και το Π.Μ.Σ. θα επικοινωνήσει κατόπιν μαζί τους για την αποστολή της συστατικής επιστολής).
 8. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
 9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
 10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
 11. Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα θα κατατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή (ψηφιοποιημένα/«σκαναρισμένα») κατά τη συμπλήρωση της αίτησης.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.600 € για το σύνολο της διάρκειας φοίτησης. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις (3) δόσεις, στην αρχή του κάθε εξαμήνου από τα τρία πρώτα εξάμηνα φοίτησης Το ύψος των δόσεων για τα δύο πρώτα εξάμηνα ορίζεται σε 550€, ενώ το ποσό της τρίτης δόσης ορίζεται σε 500€. Οι προθεσμίες καταβολής των διδάκτρων καθορίζονται με απόφαση του διευθυντή του Π.Μ.Σ. Ενδέχεται για τη φοίτηση στο Π.Μ.Σ. να δοθεί ένα πλήθος υποτροφιών, σύμφωνα με τον κανονισμό του Π.Μ.Σ.

Το πλαίσιο λειτουργίας του Π.Μ.Σ., συμπεριλαμβανομένου του οδηγού σπουδών και του κανονισμού σπουδών, καθώς και λοιπές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.

Ο διευθυντής του Π.Μ..Σ στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών

Καθηγητής Κωνσταντίνος Βασιλάκης

(Πρόσκληση Διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα & Δίκτυα»

Ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Π.Μ.Σ. "Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα" για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 και είναι διαθέσιμη εδώ.

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο: https://apply-telecom.uop.gr/

Προθεσμία υποβολής αιτήσεωνΠαρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών "Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα".

Κατατακτήριες Εξετάσεις 2017-18

Ανακοίνωση για Κατατακτήριες Εξετάσεις (ακ. έτους 2017-18)

Οι υποψήφιοι για κατάταξη μέσω εξετάσεων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρακαλούνται να καταθέσουν στη γραμματεία του τμήματος, μεταξύ 1ης και 15ης Νοεμβρίου 2017, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση
 2. Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών.
 3. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα εξής:

 • Προγραμματισμός Ι
 • Διακριτά Μαθηματικά
 • Εισαγωγή στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες

Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισοτίμων προς αυτά, ΑΣΠΑΙΤΕ, της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων ήτοι εικοσιτέσσερις (24) θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Η διάρκεια εξέτασης είναι ενενήντα (90) λεπτά ανά μάθημα. Η βιβλιογραφία και η ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων είναι διαθέσιμη εδώ: ύλη εξεταζόμενων μαθημάτων κατατακτηρίων εξετάσεων

Το πρόγραμμα τον εξετάσεων θα κοινοποιηθεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος dit.uop.gr/el.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα της γραμματείας του τμήματος 2710 372 163-4 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εκ της γραμματείας του τμήματος

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

 

 

Πρόγραμμα Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Πρόγραμμα Κατατακτηρίων Εξετάσεων τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016:

 • Προγραμματισμός Ι:  10:00-11:30 (αίθουσα συνεδριάσεων)
 • Διακριτά Μαθηματικά: 12:00-13:30 (αίθουσα συνεδριάσεων)
 • Εισαγωγή στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες: 14:00-15:30 (αίθουσα συνεδριάσεων)
Έναρξη διανομής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-17

Σύμφωνα με το έγγραφο (http://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2016-17.pdf) του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. 

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνουμε πως βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι δεύτερου πτυχίου προπτυχιακών σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Κατ' εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11-5-2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου. 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο φοιτητής Θοδωρής Μοσχοβίτης

thodoris mosxovitisΤο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πενθεί την πρόωρη και απρόσμενη απώλεια του φοιτητή Θοδωρή Μοσχοβίτη.

Ο Θοδωρής ήταν ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, δραστήριος και καλός φοιτητής, γνωστός και αγαπητός σε όλους μας. Το Τμήμα εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θοδωρή Μοσχοβίτη.

Θα λείψει σε όλους μας.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης

Μεταξύ 1 και 2 Νοεμβρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη θα διεξαχθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης (ΠΑΣΥΤΟΔ' 2016). Βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης, και περιλαμβάνει πολυάριθμες επιμέρους θεματολογίες που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπως e-Health, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση, Οι ΤΠΕ στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και GIS στη Δημόσια Διοίκηση και Υγεία. 

To προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

To τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για την εγγραφή σας στο συνέδριο, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα εγγραφών. Σημειώστε ότι για τα φροντιστήρια που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απαιτείται ξεχωριστή εγγραφή.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή Προτάσεων Σχεδιαγραμμάτων Διδασκαλίας από νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης :«ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ» ME ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ (MIS) 5001417

(Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Ιούλιος 2017)

Δευ, 17 Ιουλ 2017, 12:10

Η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα δέχεται αιτήσεις περάτωσης σπουδών...
Πρόγραμμα επαναληπτικής εξεταστικής (Σεπτ. 2016-17)

Τρι, 27 Ιουν 2017, 11:02

Ανακοινώθηκε η 3η έκδοση του προγράμματος της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για το...
Αναθέσεις πτυχιακών εργασιών εαρ./εξ. 2016-17

Παρ, 23 Ιουν 2017, 09:11

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις αναθέσεις των πτυχιακών εργασιών για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους...
Συμμετοχή φοιτητή/τριας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “CERN Summer Students” έτους 2017

Πεμ, 08 Ιουν 2017, 10:21

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει απόφασης της Συγκλήτου ειδικής σύνθεσης, κατόπιν σχετικής πρότασης της Ομότιμης...
Λίστα δικαιούχων φοιτητών για δωρεάν σίτιση (από 1/6/2017)

Πεμ, 01 Ιουν 2017, 13:11

Ανακοινώθηκε η λίστα των δικαιούχων φοιτητών για δωρεάν σίτιση από 1/6/2017. (Διαθέσιμη σε PDF)
Δήλωση μαθημάτων εμβόλιμης εξεταστικής εαρ. εξ. 2016-17

Πεμ, 11 Μαϊ 2017, 13:15

Συμπληρωματική Δήλωση Μαθημάτων Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2016 Σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί...
Ανακοίνωση ορκωμοσίας αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Τρι, 25 Απρ 2017, 10:31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ Σας ενημερώνουμε ότι η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και...
Υποτροφίες ΙΚΥ - πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Τρι, 25 Απρ 2017, 10:26

Υποτροφίες ΙΚΥ (πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές...